Skip to main content

Inspiratie voor ondernemers om aan de slag te gaan met hun zomer-marketing.

Nu veel ondernemers snakken naar een vakantie of time-out in de zomermaanden, is het toch aan te raden om je vakantieplannen eens onder de loep te nemen. Dan bedoel ik geen ‘time-off’  van het werk of je reisplannen, maar je marketing vakantieplannen! Hieronder enkele summer business tips voor de ondernemers die geen zonnesteek op willen lopen.

Denk na voordat je je marketingactiviteiten terugschroeft in de zomer! Je klanten worden niet minder actief; ze gedragen zich enkel anders dan de rest van het jaar. En wist je dat in deze zomer van 2021 zo’n 80% van je (potentiële) klanten in eigen land vakantie viert? Speel daar dus op in en laat je verrassen door de resultaten die je kunt behalen!

Summer business tips

Wanneer jouw concurrent zijn bedrijf in de schaduw legt, ga jij nu actief aan de slag om jouw bedrijf in het zonnetje te zetten. Om de eerste stap te zetten hierbij een paar praktische tips;

 1. PLAN IN DE CLOUD
  Maak een duidelijk projectplan voor je collega’s of vervanger(s). Deel het planningsschema van de zomeractiviteiten, zodat iedereen eraan kan meewerken. Ook al is niet iedereen de hele zomer aanwezig.

 2. WERK VOORUIT
  De nieuwsbrieven, website updates en social content kan met een programma als Hootsuite of OBI4Wan prima klaargezet worden voor de paar weekjes dat je weg bent. In Facebook Business je tegenwoordig ook jouw Instagram posts plannen!

 3. DROOM ALS EEN KLANT
  Verplaats je eens echt in de schoenen (slippers) van je klant… Hoe kun je hem juist nu van dienst zijn? Waar heeft je klant behoefte aan? M.a.w. waar zou je zelf nu in deze zomer echt blij van worden?

 4. LEES JE SLIM
  Natuurlijk is het heerlijk ontspannend om die spannende thriller, boeiende biografie of romantische boek te lezen. Maar neem ook de tijd om eindelijk weer eens wat vakliteratuur door te nemen. Zelf las ik onlangs een boek, wat ik wel een beetje van beide werelden vond: Kick-ass content voor social media van Kirsten Jassies. Ook leuk: de bijbehorende Instagram livesteams (kijk terug op IGTV) met uiteenlopende content creators. Inspirerend!

 5. INVESTEER NU
  Juist nu een bureau of specialist inzetten helpt jou om door te werken deze zomer. Naast de lopende zaken kun je ook denken aan een onderzoek, een nieuwe content strategie, een nieuwe website/ webshop. Of laat eens een analyse en advies uitwerken voor (een deel van) jouw business, terwijl je zelf op het strand ligt. Kun je meteen weer lekker aan de slag als je terugkomt van vakantie!
Vakantiefoto’s 2020 – terwijl de business thuis doorging…

Summer inspiration

En? Na het lezen al een plan voor tijdens jouw zomervakantie? Natuurlijk mag je ook altijd contact opnemen voor een zomerse brainstorm of om een idee eens te bepreken. Ik ben benieuwd naar jouw ideeën!

Nog even een paar extra tips om je die boost te geven;

• Zet je marketing-activiteiten niet op een te laag (camping)pitje deze zomer.

• Geef eens extra gas: met een snelle moove kun je verrassend uit de hoek komen.

• Ondanks de hitte mag je het vuurtje best een beetje opstoken.

• Nodig je klanten eens uit voor een heerlijke natuurwandeling of een goed gesprek op het terras.

Enjoy your Summer Marketing!

2 Comments

 • Edwin Weijts schreef:

  Goedemiddag,

  Ik ben naarstig op zoek naar een verkooppunt voor een werken van Sascha van Dorssen. Met name een specifiek werk maar ik kom nergens iets tegen waar ik überhaupt info kan krijgen hierover.
  Dus om ergens te beginnen ben ik benieuwd u mij verder kan helpen waar ik evt. verder kan worden geholpen.
  Ik hoop iets van u te horen.
  MvG
  Edwin Weijts

Leave a Reply